Η Μεσσηνιακή κουζίνα παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την κουζίνα της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Η διατροφή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα προϊόντα της τοπικής παραγωγής και φυσικά, στο ελαιόλαδο. Ένα από τα πιο καλοκαιρινά, παραδοσιακά πιάτα είναι το Μανιάτικο Παξιμάδι, που συνοδεύεται με ντομάτα, σφέλα, ρίγανη και ελαιόλαδο. Η Σφέλα είναι ένα από τα ξεχωριστά προϊόντα της τοπικής τυροκομίας. Λευκό τυρί, με υφάλμυρη γεύση, από αιγοπρόβειο γάλα. Αξίζει να το δοκιμάσετε, σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά πιάτα. Ακόμα, στη Μεσσηνία παρασκευάζονται τα Λαλάγγια. Τα Λαλάγγια προέρχονται από τη Μάνη και παρασκευάζονται από αλεύρι, λάδι και νερό. Συνδυάζονται υπέροχα με τα αλμυρά τυριά που επίσης παράγονται στην περιοχή. Στον τομέα της ζαχαροπλαστικής, η παραδοσιακή Μεσσηνιακή κουζίνα έχει να προσφέρει τις υπέροχες Δίπλες, γλυκίσματα που συνοδεύονται με μέλι. Στην τοπική παράδοση, οι Δίπλες ήταν συνδεδεμένες με το γαμήλιο γλέντι. - See more (πηγή:) http://www.messinianchamber.gr/